Sillä silakka!

Kalaruoat

Herkullinen silakkaruoka, johon voit käyttää muutakin tuoretta tai pakastekalaa.

Silla Silakka Sami Piskonen

G

400 - 600 g tuoreita tai pakastettuja silakkafileitä tai muuta kalaa, esimerkiksi pakasteseitiä

1 rkl rypsiöljyä tai margariinia vuoan voiteluun

suolaa

mustapippuria

3 rkl hienonnettua tuoretta tai kuivattua tilliä

2 dl kevytmaitoa

150 g sulatejuustoa

0,5 - 1 tl kuivattua timjamia tai 1 rkl tuoretta

1 tl paprikajauhetta

1. Jos käytät pakastesilakoita tai -kalaa, sulata ne pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Voitele uunivuoka. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

3. Silakkafileiden käsittely: Aseta fileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Sirottele pinnalle kevyesti suolaa ja pippuria ja ripottele päälle silputtu tilli. Kääri fileet rullalle ja aseta ne voideltuun uunivuokaan.

Seiti: Mausta kala suolalla, pippurilla ja tillillä. Aseta uunivuokaan.

4. Kaada maito kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, jotta maito ei pala pohjaan. Lisää juusto. Jos käytät kovaa sulatejuustoa, lisää se paloina. Kuumenna sekoitellen, jotta juusto sulaa.

5. Mausta timjamilla ja paprikalla. Kaada juustokastike kalan päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita tai perunamuusia ja vihreää salaattia tai juures-kaaliraastetta.