Sosekeitto

Tällä perusohjeella valmistat yksinkertaisen, mutta maukkaan sosekeiton. Keittoon uppoavat hyvin myös vähän nuupahtaneet kasvikset tai eilisen perunasose.

226 LR100 8221 Sosekeitto Timo Viljakainen 1
Timo Viljakainen

Sosekeitto

1 litra kauden kasviksia tai juureksia
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
pippuria, yrttejä ja muita mausteita maun mukaan
1 - 2 dl kermaa/kaurakermaa tai
100 g tuorejuustoa/sulatejuustoa

1. Kuori ja paloittele kasvikset.
2. Keitä kasvikset kypsäksi vedessä, johon on lisätty kasvisliemnikuutio.
3. Ota osa keitinvedestä talteen. Soseuta keitto ja lisää keitinvettä kunnes keitto on halutun paksuista.
4. lisää mausteet, kerma tai juusto ja kiehauta keitto.
5. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää mausteita.