Tallimestarin kiisseli

Karviaisista valmistettu kiisseli on yksi mummon keittiön helmistä

Tallimestarin kiisseli
Kuva: Timo Viljakainen

Tallimestarin kiisseli

5 dl karviaisia
8 dl vettä
0,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

Lisäke
3 rkl voita
2 rkl sokeria
2 dl ruisleipää pieninä kuutioina
0,5 tl kanelia


Murskaa karviaiset perunanuijalla ja laita veteen kiehumaan. Anna kiehua 20 minuuttia, jotta mehu irtoaa marjoista.

Siivilöi marjojen kuoret pois ja laita neste takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja vispaa joukkoon vesitilkkaan liotetut perunajauhot. Anna kiehahtaa ja jäähdytä. Ripottele pinnalle hienoa sokeria, jotta kiisseli ei kuorretu.

Ruskista voita hieman paistinpannulla. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita joukkoon leipäkuutiot, paista rapeiksi ja anna jäähtyä.

Kokoa kiisseli annosmaljoihin rapeiden leipäkuutioiden kanssa kerroksittain. Tarjoile lisäkkeeksi löysää kermavaahtoa.