Timjami-panna cotta ja mustikkahilloke

Mustikka ja timjami ovat oiva makupari. Mausta kermahyytelö ja mustikkahillo timjamilla. Myös mustikkapiirakkaan kannattaa käyttää timjamilla maustettua sokeria.

teekupeissa kermavanukasta, mustikoita ja timjaminoksia
Kuva Kati Laszka

Timjami-panna cotta ja mustikkahilloke
G
4 annosta
10 minuuttia
Hyytyminen 5 tuntia

3 dl maitoa
2 dl kermaa
muutama oksa timjamia
2 liivatelehteä
0,75 dl sokeria

1. Mittaa maito ja kerma kattilaan ja laita timjaminoksat uuttumaan seokseen noin puoleksi tunniksi.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3. Lisää kerma-maitoon sokeri ja kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen. Poista timjaminoksat.

4. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita kuumaan kermaseokseen. Anna jäähtyä hieman.

5. Jaa seos annoslaseihin tai maljoihin ja hyydytä jääkaapissa 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Mustikkahilloke
G M V
Valmistusaika 10 min

4 dl (pakaste)mustikoita
0,5 dl sokeria
1 tl tuoreita timjaminlehtiä
1 tl perunajauhoja
1 rkl vettä

1. Kuumenna mustikat, sokeri ja timjaminlehdet kattilassa kiehuvaksi.

2. Sekoita perunajauho tilkkaan vettä ja lisää mustikoiden joukkoon. Anna jäähtyä.

3. Lusikoi panna cottan päälle. Lisää koristeeksi muutamia timjamin lehtiä.