Tuoreappelsiinikiisseli

Valmista kiisseli vaihteeksi appelsiinineista puristetusta mehusta ja appelsiinipaloista. Kun mehua ja palasia ei kuumenna, säilyy C-vitamiini paremmin.
Voit korvata appelsiinien mehun appelsiinitäysmehulla (2 dl)

Kolmessa kulhossa appelsiininlohkoilla ja kermavaahdolla koristeltua appelsiinikiisseliä vieressä lusikat ja appelsiinikuoresta tehty kiehkura
Kuva Kati Laszka

Tuoreappelsiinikiisseli

Valmistusaika 15 min

G M V

4 annosta

5 dl vettä
0,5 dl sokeria
2,5 rkl perunajauhoja
3 appelsiinia 

(Tarjoiluun vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa)

1. Mittaa vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan esimerkiksi haarukkavatkaimella sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä

2. Jäähtymisen aikana puserra kahdesta appelsiinista mehu ja lisää kiisseliin. 
Kuori ja lohko yksi appelsiini. Leikkaa lohkot saksilla pieniksi paloiksi tarjoilumaljaan tai annosmaljoihin. 
3. Kaada kiisseli appelsiinipalojen päälle. 

Tarjoa kiisseli sellaisenaan tai halutessasi pehmeän vaniljajäätelönokareen tai pehmeäksi vaahdotetun kerman kanssa. Jos kaapissa on koristerakeita tai suklaaströsseliä, koristele kiisseli niillä juuri ennen tarjoilua. 

Vinkki: Käytä kiisseliin mandariineja tai 1 greippi. 

 

Ohje on alunperin julkaistu Koti ja maaseutu lehdessä 1-2025