Tuorehernelevite ja rahkalevite

Valmista kesällä tuoreista herneistä ja talvella pakastetuista kotimaisista herneistä maukas hernelevite. Tarjoa leivän kanssa tai salaatin lisukkeena.
Rahkalevite on raikas leivänpäällinen.

Herneenpalkoja ja yksi avattu palko herneineen
Kuva: Kotimaiset Kasvikset

Tuorehernelevite 

1 pss (n. 200 g)  pakasteherneitä 
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1,5 rkl rypsiöljyä
0,5 dl vettä
0,5 dl manteleita
0,25 tl jauhettua juustokuminaa (jeera) 
0,25 tl suolaa
0,25–0,5 tl rouhittua mustapippuria

1. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipulinkynsi. 

2. Laita herneet ja valkosipuli monitoimikoneeseen ja mittaa loput ainekset päälle. 

3. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja tarjoa leivän levitteenä tai salaatin kanssa. 

Vinkki: Mausta levite vaihteeksi lisäämällä siihen 1 dl tuoretta silputtua basilikaa tai jauhaa sekaan 100 g makeita pikkutomaatteja (jätä silloin vesi pois).

Rahkalevite

250 g maitorahkaa
n. 200 g voita tai voileipämargariinia

Laita ainekset kulhoon, sekoita tasaiseksi ja tarjoa.
Vinkki: Mausta levite valkosipulilla tai yrttisilpulla.