Veikeä mansikkapirtelö

Pirtelöönkin voi upottaa pinaattia tai villivihanneksia!

mansikkapirtelöä pienissä pulloissam mansikoita ja ruokopillit vierellä pyyhkeen päällä
Kuva Kati Laszka

Veikeä mansikkapirtelö

Valmistusaika n. 5 min.

2–3 annosta

G

2 dl vuohenputkea tai pinaattia

6 mintunlehteä

n. 3 dl mansikoita

1 rkl sitruunamehua

3 dl maitoa

0,5 l vaniljajäätelöä

1 tl vaniljasokeria

(sokeria)

1. Ryöppää vuohenputki tarvittaessa, valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja puserra kevyesti kuivaksi. Laita tehosekoittimen kannuun.

2. Tipauta kannuun myös mintunlehdet ja puolitetut mansikat.

3. Kaada päälle sitruunamehu ja maito, lisää hiukan pehmennyt jäätelö ja mausta vaniljasokerilla.

4. Soseuta tasaiseksi, jaa korkeisiin laseihin ja nauti.