Veikeä mansikkapirtelö
Pirtelöönkin voi upottaa pinaattia tai villivihanneksia!
Veikeä mansikkapirtelö
Valmistusaika n. 5 min.
2–3 annosta
G
2 dl vuohenputkea tai pinaattia
6 mintunlehteä
n. 3 dl mansikoita
1 rkl sitruunamehua
3 dl maitoa
0,5 l vaniljajäätelöä
1 tl vaniljasokeria
(sokeria)
1. Ryöppää vuohenputki tarvittaessa, valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja puserra kevyesti kuivaksi. Laita tehosekoittimen kannuun.
2. Tipauta kannuun myös mintunlehdet ja puolitetut mansikat.
3. Kaada päälle sitruunamehu ja maito, lisää hiukan pehmennyt jäätelö ja mausta vaniljasokerilla.
4. Soseuta tasaiseksi, jaa korkeisiin laseihin ja nauti.