Vesikirpun savukalasalaatti

Savukalasta saa ruokaisan lounassalaatin

Savukalasalaattia lautasella
Kuva: Jouni Ranta

Savukalasalaatti

4–5 annosta

Salaatti

500 g keitettyjä perunoita
4 keitettyä munaa
1 ruukku jääsalaattia tai tammenlehväsalaattia
puolikas kurkku
250 g lämminsavukalaa
0,75 dl kapriksia

persiljaa tai ruohosipulia koristeeksi


Kastike


8 rkl rypsiöljyä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
0,5 tl sitruunapippuria
1 rkl sokeria

Sekoita kastikkeen ainekset.

Viipaloi perunat. Lisää puolet kastikkeesta perunoille. Anna maustua puoli tuntia.

Lohko munat, revi salaatti, kuutioi kurkku ja perkaa ja paloittele savukala. Valuta kapriksista neste pois.

Asettele kaikki ainekset kerroksittain laakeaan tarjoiluastiaan. Ripottele pintaan persiljaa tai ruohosipulia. Laita loppu kastike tarjolle erikseen.

VINKKI! Voit käyttää salaattiin myös kylmäsavukirjolohta. Sitä tarvitset 150 g.