Vihertävä kalakeitto

Kesäiseen kalakeittoon käytetään erilaisia kasviksia ja villivihanneksia

pinaattia ja muita kasviksia sisältävää kalakeittoa lautasilla
Kuva Kati Laszka

Vihertävä kalakeitto

Valmistusaika n. 25 min.

4–5 annosta

G, M

n. 3 dl vuohenputkea

n. 5 dl pinaattia

2 kesäsipulia varsineen

6–8 kesäperunaa

1 pieni kukkakaali

1 pieni kesäkurpitsa

1 rkl öljyä

1 l kalalientä

400–500 g kalaa fileinä

2 dl kaurapohjaista ruokakermaa

(suolaa, pippuria)

0,5 dl silputtua tilliä

(0,5 dl silputtua siankärsämöä)

1. Silppua vuohenputki ja pinaatti sekä sipulit varsineen. Laita varsisilppu erikseen.

2. Rapsuta perunat puhtaiksi ja leikkaa puoliksi tai neljään osaan. Paloittele kukkakaali ja kuutioi kesäkurpitsa.

3. Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele vuohenputkia, pinaattia ja sipulia siinä hetki. Lisää muut kasvikset ja kuullota pari minuuttia.

4. Kaada kattilaan kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä aineksia miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.

5. Leikkaa kalafileet tarvittaessa pienemmiksi. Lisää kalat keittoon ja jatka kypsennystä noin 5 minuuttia, riippuen kalapalojen paksuudesta.

6. Kaada keittoon kauravalmiste ja ripottele pinnalle tilli, sipulinvarsisilppu sekä halutessasi siankärsämö. Tarkista maku ja kuumenna höyryäväksi.

Vinkki: Kauraruokavalmisteen sijaan voit käyttää ruokakermaa. Vuohenputken sijaan voit käyttää pelkkää pinaattia tai korvata osan pinaatista nokkosella. Ryöppää nokkonen ennen käyttöä.