Vuohenjuustovinoffee

Viinirypäleet raikastavat vuohenjuustomoussella ja karamellikastikkeella täytetyn tortun.

Viinirypäleitä tortun päällä, viinirypäleitä, kakkulapio
Kuva Kati Laszka MKN

Vuohenjuustovinoffee

12 annosta

Pohja:
250 g digestivekeksejä
100 g voita
Täyte:

n. 500 g siemenettömiä viinirypäleitä
1 tlk (397 g) karamellisoitua maitotiivistettä
Vuohenjuustomousse:

1 pkt (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
4 dl kuohukermaa
1,5 rkl sokeria
Pinnalle:

kaakaojauhetta
viinirypäleitä
suolapähkinöitä

1. Valmista pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää se keksimurun joukkoon. Painele seos piirakka- tai irtoreunavuoan pohjalle (halkaisija 26 cm) ja pari senttiä ylös reunoille. Jos käytät irtoreunavuokaa, pingota pohjalle leivinpaperi ja sivele vuoan reunat öljyllä tai voilla ennen keksimurun painelua. Nosta keksipohja jääkaappiin jähmettymään.

2. Huuhtele täytteen viinirypäleet ja leikkaa puoliksi.

3. Valmista vuohenjuustomousse. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon pehmeä vuohenjuusto sekä sokeri.

4. Jos valmistit pohjan irtoreunavuokaan, irrota pohja vuoasta ja siirrä se tarjoiluastiaan.

5. Levitä ensin karamellisoitu maitotiiviste jähmettyneelle pohjalle ja sitten viinirypäleiden puolikkaat. Lusikoi lopuksi vuohenjuustomousse täytteen päälle.

6. Ripottele pinnalle juuri ennen tarjoilua kaakaojauhetta ja koristele torttu viinirypäleillä ja suolapähkinöillä.