Vuohenputki-marjapiirakka

Vuohenputkea voit hyvin käyttää myös makeisiin ruokiin, kuten tähän piirakkaan. Tai korvaa vuohenputki pinaatilla.

marjapiirakka vuoassa, päällä kolme jäätelöpalloa ja reunoilla kolme lusikkaa
Kuva Kati Laszka

Vuohenputki-marjapiirakka

Valmistusaika n. 35 min.

n. 10 palaa

M, V

Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä

Täyte:
1 dl hienonnettua vuohenputkea
6 dl marjoja tai raparperipaloja
sokeria

1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele voideltuun piirakkavuokaan ja reunoille (halkaisija n. 25 cm.)

2. Levitä vuohenputkisilppu ja marjat piirakkapohjalle. Ripottele sokeri päälle. Sokeri määrä riippuu marjojen makeudesta. Mustikalle riittää 2–3 rkl, raparperi ja herukat tarvitsevat melkein 1 dl.

3. Kypsennä piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kullanruskean värin.

Anna jäähtyä hetki ja tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki: Vuohenputken voi korvata pinaatilla.