Vuokasämpylät
Täytetty sämpylä sopii sekä salaatin seuraksi että sellaisenaan välipalaksi
Vuokasämpylät
12 kpl
2,5 dl vettä
15 g tuoretta hiivaa
1 rkl siirappia
0,5 tl suolaa
5,5–6,5 dl (noin 400 g) täysjyväspelttijauhoja
1 rkl rypsiöljyä
Täyte
6 minitomaattia
1 tl kuivattua yrttisekoitusta
2–3 rkl voimakasta juustoraastetta
Paistamiseen
1–2 rkl juoksevaa margariinia
12 muffinivuokaa tai muffinipelti
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää taikinan muut aineet ja alusta tasaiseksi.
- Kohota tunnin verran liinalla peitettynä ja voitele sillä välin muffinipelti tai tukevat muffinivuoat, ripottele niihin vähän jauhoja.
- Nostele kahdella öljytyllä lusikalla taikinaa vuokiin ja kohota vielä puoli tuntia peitettynä.
- Puolita tomaatit ja paina jokaiseen sämpylään tomaatinpuolikas, ripottele koloon vielä yrttisekoitusta ja päälle hiukan juustoraastetta.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki! Voit nostella lusikalla taikinasta 12 kekoa myös pellille ja taputella tavallisiksi sämpylöiksi jauhojen avulla.