Ylikypsä possun kassler

Liharuoat

Possun kassler on helppo pitoruoka, joka saa hautua uunissa useita tunteja

Ylikypsäpossun kassler
Kuva: Timo Viljakainen

Ylikypsä possun kassler

2 kg possun kassleria (niskaa)
3 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
3 valkosipulin kynttä
1 tl mustapippuria
1 tl inkivääriä
0,5 tl chilijauhetta tai 1 tl paprikajauhetta
4–5 laakerinlehteä

Valelukastike

1 dl fariinisokeria
1 prk (70 g) tomaattisosetta
2 dl appelsiinin mehua
1 appelsiini raastettu kuori
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl inkivääriä

Kastike

yhteensä 5–6 dl valelukastikkeen tähdettä, paiston aikana irronnutta nestettä ja tarvittaessa mietoa lihalientä
4–5 rkl maizenasuurustetta tummille kastikkeille

Kuivaa liha talouspaperilla. Hiero suola ja öljyyn sekoitetut hienonnettu valkosipuli ja jauhetut mausteet pintaan. Lisää pintaan laakerinlehdet. Laita liha maustumaan muovipussiin muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaapissa.

Voit ottaa lihan pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Laita se uunivuokaan. Sekoita kastikkeen ainekset ja sivele lihan pintaan kastiketta.

Paista lihaa 120 asteessa 4–5 tuntia. Sivele paiston aikana kastiketta lihan pintaan 2–4 kertaa.

Mittaa kastiketta varten nesteet kattilaan. Kiehauta ja ripota suuruste sekoittaen joukkoon. Tarkista maku.

Tarjoa liha esimerkiksi punajuuri-ohralaatikon kanssa.