Tarjoamme kaiken ikäisille suunnattuja hauskoja, opettavaisia ja toiminnallisia ruokatapahtumia.
Järjestämme mukavia ruokaratoja lapsille, lue lisää linkistä:
Ruokaradat
Järjestämme ruokakerhoja lapsille.
Lue lisää ruokakerhoista täältä
Kasviskylläinen ruokavalio tekee hyvää terveydelle ja ympäristölle
Uusien ravitsemussuositusten mukaan kasvisten syöntiä tulisi lisätä 500–800 grammaan päivässä. Ota kasviskylläinen arki haltuun MKN:n...
Marita Suontausta
Lähikala kuuluu kaikkien lautaselle – herkullisesti, helposti ja terveellisesti
Tuore kala on noussut ravitsemuksen keskiöön. Uusissa ravitsemussuosituksissa kala saa entistä enemmän huomiota osana monipuolista...
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...
Satu Nokkonen
”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...
Asta Asunmaa
Kuukauden lähikala -projektin päätös
Kuukauden lähikala -projektin päätti silakka.
Anna Kari, Janita Kylänpää
Kuukauden lähikala silakka
Säilöttyä silakkaa tomaattikastikkeessaTarvikkeet:• 200 grammaa silakkafileitä• 150 grammaa paseerattua tomaattia• 30 grammaa rypsiöljyä• 20 grammaa etikkaa• 10 grammaa suolaa• Puhdistettuja lasipurkkeja,...
Janita Kylänpää, Anna Kari
Ruokahävikin vähentäminen kotikeittiöissä vaatii uusia ratkaisuja – Maa- ja kotitalousnaiset mukana innovaatiohaasteessa
Maa- ja kotitalousnaiset on mukana innovaatiohaasteessa, jonka tavoitteena on löytää toteutuskelpoisia ja vaikuttavia hävikkiratkaisuja kuluttajien...
Marita Suontausta, Susanna Winqvist
Kääräise sapaslautanen kisakatsomoon – niinku Cha-cha-cha
Ei makeaa mahan täydeltä, vaan myös suolaista! MKN suosittelee kauden villivihanneksia sisältävää ja ruokahävikkiä torppaavaa...
Osta harkiten, kokkaa luovasti – vältä hävikkiä
Hävikkiviikkoa vietetään 12.–18.9.2022. Hävikkiviikko herättelee kuluttajia pohtimaan omaa suhdetta ruokaan ja ruokahävikkiin.
Etsitkö MKN asiantuntijaa?
Kestävän kehityksen linjaukset
Edistämme laajasti kestävää kehitystä, kuten kansalaisten hyvää ravitsemusta, luonnon monimuotoisuutta ja maaseudun yritysten ja paikallisyhteisöjen elinvoimaisuutta.