Tarjoamme kaikenikäisille suunnattuja hauskoja, opettavaisia ja toiminnallisia ruokatapahtumia.
Tarjoamme mukavia ruokaratoja lapsille, lue lisää linkistä:
Ruokaradat
Järjestämme ruokakerhoja lapsille.
Lue lisää ruokakerhoista täältä
Keskisuomalainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu Keski-Suomen kaurapyöröillä. Länsi- ja Itä-Suomen leipäkulttuurit poikkeavat toisistaan, mutta Keski-Suomi on...
Mirja Pummila
Eteläsavolainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu eteläsavolaisella rieskalla. Etelä-Savo tunnetaan erityisesti uuniruokien alueena. Jokaisessa talossa oli suuri...
Katja Rissanen
Kuukauden lähikala on kirjolohi
Kirjolohi on hyvä valinta terveelliseen ruokavalioon, sillä se sisältää runsaasti hyödyllisiä rasvoja ja vitamiineja.
Janita Kylänpää
Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten jäsenkirje 2 2024
Tutustu syksyn ajankohtaisiin asioihin ja toimintavinkkeihin
Lokakuun kuukauden kala on kuha
Kuha (latinaksi Sander lucioperca) on Suomessa ja muualla Euroopassa yleinen petokala, joka kuuluu ahvenkalojen (Percidae)...
Janita Kylänpää, Anna Kari
Syyskuun kuukauden kala on Ahven
Ahven on monen herkkusuun suosikkikala!
Kääräise sapaslautanen kisakatsomoon – niinku Cha-cha-cha
Ei makeaa mahan täydeltä, vaan myös suolaista! MKN suosittelee kauden villivihanneksia sisältävää ja ruokahävikkiä torppaavaa...
Marita Suontausta
Osta harkiten, kokkaa luovasti – vältä hävikkiä
Hävikkiviikkoa vietetään 12.–18.9.2022. Hävikkiviikko herättelee kuluttajia pohtimaan omaa suhdetta ruokaan ja ruokahävikkiin.
Peruskoululaiset kisailivat hävikkiruoan vähentämisessä – ideoita syntyi kotiin ja kouluun
Kouluissa ympäri Suomen peruskoululaiset pääsivät kevään aikana opettajiensa johdolla miettimään erilaisia keinoja vähentää ruokahävikkiä kotitalouksissa....
Etsitkö MKN asiantuntijaa?