Maa- ja kotitalousnaiset järjestää ruokakursseja kaiken ikäisille.
Lännen omat Kupilkat myynnissä
Kupilka juoma-astia L-S MKN logollaMe Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset haluamme kannustaa kaikkia lähtemään ulos luontoon...
25.11.2024 - 31.01.2025
Etelä-Suomen ruokakurssitarjotin 2025
Vuonna 2025 tarjoamme ruokakursseille seuraavia teemoja:Makumatka mausteiden IntiaanIntialainen keittiö on yksi maailman rikkaimmista ruokakulttuureista, ja...
09.12.2024 - 31.12.2025
Hygieniaosaamistesti Varsinais-Suomessa
Hygieniapassitesti Turussa/SalossaHygieniapassi tarvitaan, jos• työskentelee elintarvikehuoneistossa• käsittelee pakkaamattomia elintarvikkeita• käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita.Hygieniapassia voi tarvita...
12.09.2024 - 31.12.2025
Hygieniaosaamistestit Satakunnassa
Hygieniapassitestit SatakunnassaHygieniapassi tarvitaan, jos• työskentelee elintarvikehuoneistossa• käsittelee pakkaamattomia elintarvikkeita• käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita.Hygieniapassia voi tarvita...
14.08.2024 - 31.12.2025
Hygieniapassitestit Keski-Suomessa
Meillä voit suorittaa hygieniapassin kätevästi Jyväskylän keskustassa, toimistollamme Kauppakadulla.Tarvitset hygieniapassin, jos käsittelet työssäsi pakkaamattomia, helposti...
Mirja Pummila, Eeva-Liisa Kivimäki
13.01.2025 - 31.05.2025
Maakunnallinen elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjien ja kehittäjien tapaaminen 20.2.2025 klo 9.30 – 15.00 Kainuussa
Paikka: Vaarantalo, Halmetmäentie 2 a, Paltamo, KainuuAlustava ohjelma (muutokset mahdollisia)klo: 9.30 – 10.00 Kahvitklo:...
20.02.2025 09:30 - 15:00
Osta ja myy – toimivat jakelukanavat
Maatilayrittäjä tai elintarvikejatkojalostaja! Oletko kiinnostunut myymään tuotteitasi ravintoloille ja ruokapalveluyrityksille?Ravintola tai ruokapalveluyritys! Haluatko ostaa paikallisia...
11.03.2025 14:00 - 15:00
Vinkkejä suoramyyntiin
Maatila tai elintarvikejatkojalostaja, suunnitteletko suoramyynnin aloittamista tai olet jo aloittanut suoramyynnin, mutta haluat kehittää omaa...
11.02.2025 14:00 - 15:00
Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa
Iltapäivä on täynnä makuja, keskustelua ja uusia ideoita Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailusta. Lähiruoka, omaleimaisuus ja tulevaisuuden mahdollisuudet...
Asta Asunmaa
21.01.2025 12:00 - 16:00
LISÄMYYNTIÄ DIGISTÄ! Kasvua ympäri vuoden matkailuyrityksille 6.2.2025
Matkailualan yrittäjä - haluatko löytää uusia keinoja kasvattaa myyntiä, hyödyntää digitaalisuutta ja tekoälyä, sekä inspiroitua...
Hanna Eronen
06.02.2025 08:30 - 13:00
Lähiruokapäivä - mukaan järjestäjäksi
Onko tilamyymäläsi auki joulun alla? Osallistutko joulumarkkinoille tai REKO-jakoon? Tai kenties järjestät lähiruokapainotteisen joululounaan tai...
11.12.2024 - 31.12.2025
Ruokaviennin aakkoset - Elintarvikeviennin työpaja kansainvälistymistä harkitseville yrityksille 23.1.2025
Kiinnostaako kansainvälisyys? Onko ajatuksissa laajentaa yrityksesi markkinoita maamme rajojen ulkopuolelle? Mietitkö, mistä lähteä liikkeelle tai...
23.01.2025 09:45 - 13:00
Lähikala kuuluu kaikkien lautaselle – herkullisesti, helposti ja terveellisesti
Tuore kala on noussut ravitsemuksen keskiöön. Uusissa ravitsemussuosituksissa kala saa entistä enemmän huomiota osana monipuolista...
Kotimainen kasvatettu kirjolohi ympäristöystävällinen ja terveellinen valinta ruokapöytään – ”kirjolohen kysyntä on hiljalleen kasvussa”
Kotimainen kasvatettu kirjolohi on ympäristöystävällinen, ravitseva ja monipuolinen valinta ruokapöytään. Suomessa tiukasti säädelty kalankasvatus yhdistää...
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...
Satu Nokkonen
”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...
Suosi kotimaista ruokaa itsenäisyyspäivänä – tuet suomalaista huoltovarmuutta
Kun katat arkena ja juhlapäivinä pöytään kotimaisia tuotteita, olet mukana ylläpitämässä suomalaista ruoantuotantoa ja varmistamassa,...
Helena Velin
Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten jäsenkirje 2 2024
Tutustu syksyn ajankohtaisiin asioihin ja toimintavinkkeihin
Petäjäinen makuleipä
Pettua on käytetty nälkävuosina hätäravintona varsinkin Kainuun alueella. Parhain petunkeruuaika on kevät, jolloin pettu irtoaa...
Verileipä
Suomalaisen leivän tarina esittelee verileivän. Perinteisellä verileivällä on monta nimeä ja Pohjois-Pohjanmaalla vereen tehty leipä...
Topi Kumpulainen
Tuoremehuasemia eri puolilla Suomea
Tuoremehuasemat eri puolilla Suomea käynnistävät toimintansa omenasadon kypsyessä. Täältä löydät asemien yhteystietoja. Päivitämme sivua kun...
Tuoremehuasemat Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa
Omenasato on kypsymässä ja sadosta on paikoittain tulossa erinomainen. Hyödynnä satoasi monipuolisesti. Tuoremehuasemat valmistavat...
Anna Kari, Mari Mäenpää
Tuoremehuasemat 2024 Keski-Suomessa ja lähialueilla
Omenat alkavat kypsyä ja tuoremehuasemat aloittelevat syksyistä toimintaansa. Tästä listasta löydät tiedossamme olevia Keski-Suomessa ja...
Mirja Pummila
Piimälimppu
Suomalaisen leivän tarina jatkuu. Tällä kertaa kohteena on Uusimaa. Uudellamaalla on herkuteltu piimälimpulla.
Suvi Malin
Etsitkö MKN asiantuntijaa?