Maa- ja kotitalousnaiset järjestää ruokakursseja kaiken ikäisille.
Hygieniaosaamistestit Satakunnassa
Hygieniapassi tarvitaan, jos työskentelee elintarvikehuoneistossa, käsittelee pakkaamattomia elintarvikkeita, käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita.Hygieniapassia voi tarvita niin...
11.03.2025 - 31.05.2025
Hygieniaosaamistesti Varsinais-Suomessa
Etelä-Suomen ruokakurssitarjotin 2025
Vuonna 2025 tarjoamme ruokakursseille seuraavia teemoja:Makumatka mausteiden IntiaanIntialainen keittiö on yksi maailman rikkaimmista ruokakulttuureista, ja...
01.03.2025 - 31.12.2025
Vuosikymmenten oppeja luonnonkasveista, yrttiviljelystä, jalostuksesta ja luonnon terveysvaikutuksista. Nähdään Frantsilassa!
Tässä yrittäjille suunnatussa tapahtumassa on luvassa huikea määrä tietoa luonnontuotealasta ja luonnon tarjoamasta hyvinvoinnista ja...
21.05.2025 10:00 - 14:00
Lootaan, pussiin, vuan käärinkö rättiin? – Elintarvikepakkaukset ammattikeittiöille
Tervetuloa mukaan suunnittelemaan toimivia pakkauksia ja vahvistamaan yhteistyötä!Tapahtuma on suunnattu pohjoissavolaisille ruoka-alan toimijoille – alkutuottajille,...
Sanna Louna
08.04.2025 13:00 - 16:00
Kansainvälisiä makuja Pohjois-Savosta -verkostoitumistapahtuma
Ammattilaisosuus klo 11:00-12:30Kaikille avoin osuus klo 12:30-14:30 Kenelle: ruokatuottaja, yrittäjä, ammattikeittiön edustaja tai muuten kiinnostunut ruoasta ja...
05.04.2025 11:00 - 14:30
Opintomatka Skördefest, Ahvenanmaa
Sadonkorjuujuhla on Ahvenanmaan syksyn kohokohta ja Ahvenanmaan ruokakulttuurin moottori ja sykkivä sydän. Kolmen ihanan syyspäivän...
18.09.2025 - 21.09.2025
Villiyrtit tutuiksi -etäluento 23.4.2025
Villiyrtit tutuiksi -etäluento 23.4.2025 klo 17:30-19:30 Keruutuotetarkastaja Anni Rintoo esittelee yleisimmät villiyrtit. Luennolla käydään läpi villiyrttien...
Anni Rintoo
23.04.2025 17:30 - 19:30
Luonnonyrtti -luento
Luonnonyrtti -luento 28.4.2025 klo 16.00Tule mukaan oppimaan luonnonyrteistä, villiyrteistä!Koulutuksesta saat vahvistusta omaa osaamiseen ja rohkeutta käyttää...
28.04.2025 16:00 - 18:00
Luonnonyrttikävely Pomponrahkalla
Luonnonyrttikävely Pomponrahkalla 7.5.2024Tervetuloa mukaan oppimaan lisää luonnonyrteistä. Koulutuksessa opastamme luonnonyrttien turvalliseen keruuseen, käyttöön ja tunnistamiseen. Koulutus...
07.05.2025 17:00 - 19:00
07.05.2025 10:00 - 12:00
Luonnonyrttikävely Merikarvialla
Luonnonyrttikävely Merikarvialla 14.5.2024Tervetuloa mukaan oppimaan lisää luonnonyrteistä. Koulutuksessa opastamme luonnonyrttien turvalliseen keruuseen, käyttöön ja tunnistamiseen. Koulutus...
14.05.2025 17:00 - 19:00
Lähiruokapäivä - mukaan järjestäjäksi
Onko tilamyymäläsi auki joulun alla? Osallistutko joulumarkkinoille tai REKO-jakoon? Tai kenties järjestät lähiruokapainotteisen joululounaan tai...
06.09.2025 - 31.12.2025
Ruokakulttuurikin on kulttuuria
Suomalaisen kulttuurin ja Kalevalan päivän kunniaksi keitellään keittoja ja haudutellaan patoja kotimaisista aineksista Maa- ja...
Marita Suontausta, Topi Kumpulainen
Lähikala kuuluu kaikkien lautaselle – herkullisesti, helposti ja terveellisesti
Tuore kala on noussut ravitsemuksen keskiöön. Uusissa ravitsemussuosituksissa kala saa entistä enemmän huomiota osana monipuolista...
Kotimainen kasvatettu kirjolohi ympäristöystävällinen ja terveellinen valinta ruokapöytään – ”kirjolohen kysyntä on hiljalleen kasvussa”
Kotimainen kasvatettu kirjolohi on ympäristöystävällinen, ravitseva ja monipuolinen valinta ruokapöytään. Suomessa tiukasti säädelty kalankasvatus yhdistää...
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...
Satu Nokkonen
”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...
Asta Asunmaa
Suosi kotimaista ruokaa itsenäisyyspäivänä – tuet suomalaista huoltovarmuutta
Kun katat arkena ja juhlapäivinä pöytään kotimaisia tuotteita, olet mukana ylläpitämässä suomalaista ruoantuotantoa ja varmistamassa,...
Helena Velin
Petäjäinen makuleipä
Pettua on käytetty nälkävuosina hätäravintona varsinkin Kainuun alueella. Parhain petunkeruuaika on kevät, jolloin pettu irtoaa...
Verileipä
Suomalaisen leivän tarina esittelee verileivän. Perinteisellä verileivällä on monta nimeä ja Pohjois-Pohjanmaalla vereen tehty leipä...
Topi Kumpulainen
Tuoremehuasemia eri puolilla Suomea
Tuoremehuasemat eri puolilla Suomea käynnistävät toimintansa omenasadon kypsyessä. Täältä löydät asemien yhteystietoja. Päivitämme sivua kun...
Tuoremehuasemat Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa
Omenasato on kypsymässä ja sadosta on paikoittain tulossa erinomainen. Hyödynnä satoasi monipuolisesti. Tuoremehuasemat valmistavat...
Anna Kari
Tuoremehuasemat 2024 Keski-Suomessa ja lähialueilla
Omenat alkavat kypsyä ja tuoremehuasemat aloittelevat syksyistä toimintaansa. Tästä listasta löydät tiedossamme olevia Keski-Suomessa ja...
Mirja Pummila
Piimälimppu
Suomalaisen leivän tarina jatkuu. Tällä kertaa kohteena on Uusimaa. Uudellamaalla on herkuteltu piimälimpulla.
Suvi Malin
Etsitkö MKN asiantuntijaa?