Ruokatietopankki listaa vinkkejä ja neuvoja kotiin ja keittiöön.
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...
Satu Nokkonen
”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...
Asta Asunmaa
Keskipohjanmaan leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt nyt Keski-Pohjanmaalle. Keski-Pohjanmaalla leipää on leivottu niistä jauhoista, mitä kulloinkin...
Miina Aronen
Keskisuomalainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu Keski-Suomen kaurapyöröillä. Länsi- ja Itä-Suomen leipäkulttuurit poikkeavat toisistaan, mutta Keski-Suomi on...
Mirja Pummila
Eteläsavolainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu eteläsavolaisella rieskalla. Etelä-Savo tunnetaan erityisesti uuniruokien alueena. Jokaisessa talossa oli suuri...
Katja Rissanen
Kainuun petäjäinen makuleipä
Suomalaisen leivän tarina tuo esille pettuleivän. Nykypäivänä petun tekemisen perinne opettaa huoltovarmuudesta ja omavaraisuudesta sekä...
Kirsi Sahrman-Hauhia
Uusia makuja keittiöön luonnonyrteillä
Villiyrttien kerääminen kannattaa aloittaa jo varhain keväällä. Joskus villivihanneksia voi löytää jopa omalta takapihalta.
Mallassämpylöiden tarina
Suomalaisen leivän tarina saa jatkoa Hämeen mallassämpylöistä, joiden ohje on kulkenut ulkomuistissa vuosien saatossa.
Pohjoissavolainen rieska, kouhaatus
Itä-Suomalainen rieska- ja leipäperinne on monipuolista ja rikasta. Leivät ja rieskat ovat olleet kautta aikojen...
Sanna Louna, Marja Niskanen
PÄÄSIÄINEN
Pääsiäinen on perinteisesti ruokajuhla, kuten muutkin suomalaiset pyhät. Ruokaperinteessä on paljon katoliselta ajalta periytyviä, paaston...
Oulun limppua juhlapöytään
Makea leipä on perinteisesti ollut juhlava tarjottava. Niin myös mausteinen Oulun limppu.
Lapissa leivotaan ohrarieskaa
Parhaimmalta rieska maistuu heti tuoreena voin ja kylmän maidon kanssa. Se sopii hyvin myös keittojen...
Silakka
Silakka on ollut yksi Itämeren tärkeimmistä saaliskaloista ja saalismääriltään se on edelleen Suomen tärkein kala....
Tarjottavien määrä juhlissa - paljonko kaikkea tarvitaan?
Täältä löydät suosituksemme ruokien ja juomien määristä henkilöä kohden
Mahlaa janojuomaksi tai ruoanlaittoon
Mahla on kevään ensimmäisiä keruutuotteita.
Raikas raparperi maustaa makeat ja suolaiset herkut
Runsassatoinen ja mehevä raparperi on mainio kala- ja liharuokien kaveri.
Voimaa smoothiesta
Hedelmistä, vihanneksista ja juureksista lisää suorituskykyä ja jaksamista
Tammikuun teemakasvikset IDUT
Ituja voi kasvattaa itse vaikka astiankuivauskaapissa. Niistä saa ravinteikkaita herkkuja helposti.
Marita Suontausta
Blinit, mäti ja muita täytteitä
Talvi on parasta aikaa nauttia blineistä
Jenni Kunnaala
Älä heitä paistinrasvoja viemäriin!
Maa- ja kotitalousnaiset on mukana tänäkin vuonna järjestettävässä Kinkkutempussa, joka kannustaa kotitalouksia keräämään ja kierrättämään...
JOULUKUUN TEEMAKASVIS: Juurikkaita itsenäisyyspäivän juhlapöytään
Juurikkailla saat monenlaista väriä kaikkiin joulukuun juhlatarjoiluihin.
Makoisat luumut ja kirsikat – nauti tuoreena tai säilö
Käytä ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa tai säilö talven varalle.
Janita Kylänpää
Perinneherkkujen kokkaus yhdistää sukupolvet
MKN kehitti lapsia kiinnostavia perinneherkkuohjeita, joita on helppo kokata.
Terveyspommi tomaatti taipuu moneen – kasvattaisitko omasi?
Hyödynnä tomaattia monipuolisesti ympäri vuoden.
Isoäitien herkut -digikeittokirja
Julkaisussa kierretään Suomen maakuntia ja tutustutaan paikallisiin herkkuihin.