Tag: Kiertotalous
Asiasanalla "Kiertotalous" merkitty sisältö
Järjestötoiminta· MKN Ruokaneuvot· Järjestökampanjat
Yhdistykset jalkauttamaan Kädet multaan -toimintaa lapsille
Kasvatetaan yhdessä aktiivisia ruokakansalaisia. Varsinaisen kasvukauden ulkopuolella voi toteutus olla verojen kasvatusta ja kasviksiin tutustumista....
Helena Velin
2 min lukuaikaVuoden maisematekokilpailun alueelliset voittajat 2018
Maakunnat ovat valinneet alueiden voittajat
Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -webinaarit
Tule mukaan oppimaan ruokahävikistä ja vesienhoidosta!
Avoimien alueiden viherpalveluohjelma Tampereen kaupungille
B-hoitoluokkien viherpalveluohjelman avulla kokonaiskuva Tampereen kaupungin maisemapelloista ja niityistä.
MKN Maisemapalvelut
MKN Maisemapalveluiden referenssit
Tutustu töihin ja projekteihin #mknmaisema
Järven tilan luokittelu seuranta ja tarkkailu
Suomen järvistä 85 prosenttia on peräti hyvässä tai erinomaisessa tilassa.
Järvien hoitokalastus
Runsastunut särkikalakanta aiheuttaa ja ylläpitää järven sisäistä kuormitusta.
Uposkasvibiomassan poisto ja hyötykäyttö
Osa uposkasveista voi runsastuessaan haitata vesistön käyttöä.
Särkikaloja pyytämällä ja ruoaksi valmistamalla voidaan vähentää vesistöjen kuormitusta
Särkikaloja tehokkaasti pyytämällä niiden kannat voitaisiin pitää kohtuullisen kokoisina.
Vähennä ravinnekuormaa: vähennä ruokahävikkiä
Ruokahävikin vähentäminen säästää luonnonvaroja, päästöjä ja rahaa.
Vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen
Suunnittele, säilytä oikein, järjestä kaapit ja hyödynnä tähteet!
Vähennä ravinnekuormaa: kierrätä biojäte
Kun biomassa kerätään erikseen biojätteenä tai kompostoidaan, sen sisältämät ravinteet voidaan saada talteen.
Vähennä ravinnekuormaa: syö kotimaista luonnonkalaa
Ympäristön kannalta parhaita kalavalintoja ovat kotimaiset luonnonkalat, erityisesti särkikalat.
Vähennä ravinnekuormaa: ostoskassien vertailu
Vertailu kertoo fosforipäästöjen vaihteluista.
MKN Ruokaneuvot
Särkikala - herkkupala
Opi käyttämään särkeä, lahnaa ja muita kotimaisia luonnonkaloja.
Mitä on ruokahukka?
Mistä ruokahukkaa syntyy? Mitä vaikutuksia sillä on?