Tag: lähikalaalautaselle
Asiasanalla "lähikalaalautaselle" merkitty sisältö
MKN Oulu
Kouluruoka kohtaa kulttuurin – Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi lasten ja nuorten lautasilla
Tervetuloa kuulemaan ja ideoimaan kuntien ruokapalveluille sopivaa Arctic Food Lab -menua!Julkaisemme ammattikeittiöihin soveltuvat reseptit, joissa...
26.02.2025 14:00 - 15:15
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokakasvatus
Lähikala kuuluu kaikkien lautaselle – herkullisesti, helposti ja terveellisesti
Tuore kala on noussut ravitsemuksen keskiöön. Uusissa ravitsemussuosituksissa kala saa entistä enemmän huomiota osana monipuolista...
Ajankohtaista· Ruokavinkit· Ruokatietopankki
Kotimainen kasvatettu kirjolohi ympäristöystävällinen ja terveellinen valinta ruokapöytään – ”kirjolohen kysyntä on hiljalleen kasvussa”
Kotimainen kasvatettu kirjolohi on ympäristöystävällinen, ravitseva ja monipuolinen valinta ruokapöytään. Suomessa tiukasti säädelty kalankasvatus yhdistää...
Julkaisut· Ajankohtaista
Lähikalan ruokakäytön tulevaisuus nähdään pääasiassa positiivisena – ruokakasvatus, ravitsemussuositukset ja tavoiteohjelmat positiivisia vaikuttimia käytön lisäämiseksi
Kala-alan toimijoiden kokemuksia lähikalan käytöstä kerättiin Perämeren alueella. Eniten pyydetään ja käytetään siikaa ja ahventa....
MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Uutinen
Uudet ravitsemussuositukset kehottavat lisäämään kestävien kalakantojen käyttöä
Uudistettujen pohjoismaisten ravitsemussuositusten mukaan kestävästi pyydetyn kalan käyttöä ruokavaliossa tulisi lisätä. Suositusten mukaan kalaa tulisi...
Mikä on rakkain, hauskin tai mieleenpainuvin kalamuistosi? Osallistu kuvakilpailuun!
Kannusta muut mukaan kalastusharrastuksen pariin tai kokkaamaan kalaruokia jakamalla kuva omasta kalamuistostasi somessa!
Mervi Tiermas
2 min lukuaikaJulkaisut· Ajankohtaista· MKN Yrityspalvelut
Yhteistyöllä käyttöä, arvostusta ja kannattavuutta lähikalatuotteille
Kala-alan toimijat pohtivat Oulussa, kuinka lähikalan ruokakäyttöä voitaisiin lisätä Perämeren rannikon kalatalousalueella. Keskusteluissa korostui erityisesti...