Tag: Lähiruoka
Asiasanalla "Lähiruoka" merkitty sisältö
Yrityshankkeet· Ruokahankkeet
Tuohta tarinoista
Hankkeen tavoitteena on Saimaan alueen ruokakulttuuritarinoiden esille nostaminen, yritysten osaamisen lisääminen tarinallisten ruokamatkailutuotteiden tuotteistamiseen ja...
01.05.2024 - 31.03.2026
Yrittäjyyden asialla
Ruokaprovinssin johtajafoorumi suuntaa Etelä-Pohjanmaan ruoka-alan kehittämistä
Etelä-Pohjanmaa eli Ruokaprovinssi on suuri ja monitahoinen ruokamaakunta. Ruoka-ala on maakunnan elinvoimalle ja menestykselle elintärkeä....
Ruokahankkeet
KALAKS - Kotimaista kalaa nuorten ja perheiden lautasille Keski-Suomessa
Hankkeen avulla halutaan lisätä nuorten kiinnostusta kotimaista kalaa, kalaruoan valmistamista ja kalastusta kohtaan.
25.09.2023 - 31.12.2024
Yrittäjyyden asialla
Pohjalaiselle leipäjuustolle ja Kainuulaiselle juustoleivälle EU:n nimisuojaus?
Mikä alueemme ruokatuote on uniikki ja jolle voisimme hakea EU:n nimisuojaa? Kitkan Viisas meillä jo...
Kaisa Myllykangas, Marjatta Pikkarainen
2 min lukuaikaMaa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Yrityspalvelut· Uutinen
Vuoden 2023 Maistuva maaseutuyritys Pohjois-Pohjanmaalla valmistaa uudenlaisia tuotteita ja innovatiivisia palveluita
Oulun Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus antaa vuosittain pohjoispohjalaiselle yritykselle Maistuva maaseutuyritys -tunnustuksen. Valinnalla halutaan nostaa...
Kaisa Myllykangas
2 min lukuaikaMaa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Yrityspalvelut· Uutinen· Matkailu
Kuopion torin SATOA ja Elonkorjuujuhla kiittää!
Lämmin kiitos kaikille SATOA Kuopio -katuruokatapahtumassa vierailleille! Teitä oli enemmän kuin uskalsimme toivoa! Lähes 20 000...
Marja Niskanen
1 min lukuaikaYrittäjyyden asialla
Kajaanin seminaarissa kurkistettiin maaseutumatkailun näkymiin
Maaseutumatkailuseminaari kokosi maaseudun matkailuyrityksiä ja -toimijoita Kajaaniin pohtimaan matkailumme nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Matkailu on toimialana...
Kirsi Vartia
3 min lukuaikaMediapankki· Ajankohtaista
Itkettävän ihana sipuli
Sipuli on yksi syödyimmistä kasviksistamme. Henkeä kohti syömme sipuleita noin viisi kiloa vuodessa. Kokeile Maa-...
Marita Suontausta
2 min lukuaikaMaa- ja kotitalousnaiset· MKN Yrityspalvelut
Kotileipomo Sorsa Liperistä Vuoden Karelia à la carte -yritys
Kotileipomo Sorsa Oy on valittu vuoden 2022 Karelia à la carte -yritykseksi.
Johanna Rinnekari
2 min lukuaikaJärjestö ja kumppanuudet· Maa- ja kotitalousnaiset· Järjestötoiminta· Järjestöasiat· Yhdistykset· Kekri
Vinkkejä kekrijuhlan järjestämiseen
Ideoita kekrijuhlan tai -iltamien järjestelyihin, tarjoiluihin, ohjelmaan ja somistukseen.
Helena Velin
1 min lukuaikaMaa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Yrityspalvelut
Yritys- ja viljelijäryhmähankkeet liiketoiminnan kehittämisen apuna
Uutta potkua liiketoiminnan kehittämiseen yritysten välisellä yhteistyöllä!
Jaana Puhakka, Heli Sulola
2 min lukuaikaMediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Muu yritystoiminta
Lähiruokapäivänä vieraillaan tiloilla ja ostetaan tuottajilta
Lähiruokapäivää vietetään 10.9. kaikkialla Suomessa. Maaseudun avointen ovien päivänä juhlistetaan ruoantuottajia, lähiruokaa ja maaseudun elämyksellisyyttä....
Johanna Rinnekari, Marja Niskanen
2 min lukuaikaMediapankki· Ajankohtaista· Muu yritystoiminta
Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9 - mutta kotimainen ruoka ansaitsee arvostuksensa joka päivä.
Maa- ja kotitalousnaiset (MKN) liputtaa kotimaisen ruoan puolesta. Luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen on osa turvallista ja...
Suvi Malin
2 min lukuaikaMediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Puutarha
Unohdettu karviainen on pihan salainen yllättäjä
Maa- ja kotitalousnaiset suosittelee sesongissa olevaa, runsasta satoa tuottavaa karviaista. Hieman väheksytty puutarhamarja voi yllättää:...
Katja Rissanen
2 min lukuaikaJärjestötoiminta
Kasviksilla virkeyttä ja terveyttä
Lauseen puoli kiloa päivässä kasvisten yhteydessä tuntee varmaan suurin osa suomalaisista. Mutta kuinka moni noudattaa...
Helena Velin
2 min lukuaikaRuokatietopankki
Mahlaa janojuomaksi tai ruoanlaittoon
Mahla on kevään ensimmäisiä keruutuotteita.