Etelä-Suomen ruokakurssitarjotin 2025
Vuonna 2025 tarjoamme ruokakursseille seuraavia teemoja:
Makumatka mausteiden Intiaan
Intialainen keittiö on yksi maailman rikkaimmista ruokakulttuureista, ja jokaisella alueella on omat erikoisuutensa. Intialainen keittiö on tunnettu runsaasta mausteiden käytöstä ja pitkistä ruokaperinteistä. Mausteet, kuten curry, kurkuma, kumina, korianteri, garam masala, kardemumma ja chili, ovat keskeisessä roolissa. Tuttuja ruokia sinulle voi olla myös naan-leipä ja biryami. Tule makumatkalle mausteiden maailmaan – Intiaan!
Ranskalaiset klassikot
Ranskalainen keittiö on maailmankuulu sen hienostuneisuudesta ja monipuolisuudesta. Ranskalaista keittiötä pidetään yhtenä länsimaisen gastronomian kulmakivistä, ja se on myös inspiroinut monia muita kansallisia keittiöitä. Ranskalainen keittiö ei ole vain hienostunutta juhlaruokaa, vaan se sisältää myös yksinkertaisia ja herkullisia kotiruokia, jotka korostavat makujen puhtautta ja tasapainoa, raaka-aineiden tuoreus ja paikallisuus.
Meksikolaiset makuelämykset
Meksikolaista keittiötä hallitsevat myös monipuoliset mausteiset maut ja tuoksut, joissa mukana raaka-aineina maissi, pavut, chilit, avokadot ja tomaatit. Olet varmaan joskus maistanut myös tacoja, cevichetä ja quesadilloja? Meksikolainen keittiö kuuluu UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön listalle sen merkittävän historian ja vaikutuksen ansiosta.
Monipuoliset kasvisruoat tutuksi
Tämän päivän kasvisruoat ovat sekä terveellisiä että herkullisia ja värikkäitä. Kurssilla tehdään monipuolisia kasvisruokia, joissa tutustutaan monipuolisiin erilaisiin proteiinin lähteisiin. Tule kokeilemaan eri reseptejä ja yhdistelemään raaka-aineita rohkeasti, niin löydät uusia kasvisruokasuosikkeja!
Arjen pelastus helpoilla ruuilla
Onko arki täynnä kiirettä, eikä aikaa jää ruoanlaittoon, vai etkö ole kiinnostunut ruoanlaitosta? Tule mukaan kurssille, joka tekee ruoanvalmistuksesta helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea herkullista! Opit valmistamaan maukkaita aterioita, jotka säästävät aikaa ja sopivat täydellisesti kiireiseen arkeen. Käytämme yksinkertaisia raaka-aineita, joista loihdit maistuvia ruokia ilman stressiä. Kurssi sisältää:
- Käytännön vinkkejä ajansäästöön keittiössä
- Monipuolisia reseptejä, jotka maistuvat koko perheelle
- Ruoanlaiton iloa ja inspiraatiota
Säilöntää syksyn raaka-aineista
Säilöntäkurssilla opit perusasiat eri säilöntätavoista sekä valmistamaan erilaisia säilykkeitä oikeaoppisesti ja hygieenisesti. Kurssilla valmistetaan värikkäitä säilykkeitä sadonkorjuun raaka-aineista, joita saat kotiin viemisiksi. Mukaasi saat myös kattavan reseptivihkosen ja hyviä vinkkejä mm. juomien, hillojen, marmeladien, pikkelsien, chutneyjen sekä sieni- ja kalasäilykkeiden valmistamiseen ja niiden käyttämiseen ruoanlaitossa. Ota mukaasi kurssille pestyjä lasipurkkeja kotiin viemisiä varten!
Varautuminen
Tervetuloa kurssille, jossa opettelemme selviytymään häiriötilanteista ja varautumaan kotitalouden ruokahuollon haasteisiin ilman sähköä ja juoksevaa vettä. Harjoittelemme erilaisten välineiden, kuten trangian, kaasupolttimen ja risukeittimen käyttöä.
Kurssin aikana tutustumme siihen, miten voimme hyödyntää näitä välineitä ruoanvalmistuksessa ja ruokahuollon järjestämisessä ulkona, esimerkiksi laavulla, kodassa tai omalla pihalla. Opimme valmistamaan ruokaa erilaisilla keittimillä ja tutustumme samalla erilaisiin ruoanlaittotekniikoihin, jotka ovat hyödyllisiä tilanteissa, joissa perinteisiä keittiölaitteita ei ole käytettävissä.
Lisäksi kurssilla perehdymme kotivaraan ja suomalaiseen ruokaturvaan. Opimme, miten voimme varautua mahdollisiin häiriötilanteisiin kotona olipa kyseessä sähkökatko, luonnonkatastrofi tai muu poikkeustilanne.
Villiyrtit
Tervetuloa luonnonyrttien maailmaan! Jokamiehenoikeudet avaavat meille oven luonnon aarreaittaan. Kurssilla opit tunnistamaan erilaisia luonnonyrttejä ja löydät ne omasta lähiympäristöstäsi – todellista lähiruokaa parhaimmillaan! Kurssin ajankohta, huhtikuun lopusta alkukesään, on täydellinen aika perehtyä luonnon tarjoamiin herkkuihin, kun yrtit ovat tuoreimmillaan ja maukkaimmillaan. Kursseilla perehdytään mm. vuoden 2025 luonnontuotteiksi valittujen nokkosen ja pihlajan käyttöön. Opastamme sinua hyödyntämään ne ruoanlaitossa herkullisella tavalla.
Maukkaat kahvipöydän herkut
Tältä kurssilta löydät täydelliset herkut seuraavaan kahvihetkeesi! Kurssilla saat ideoita herkullisiin ja meheviin kahvipöydän tarjottaviin, makeisiin- ja suolaisiin herkkuihin. Oheisella kurssilla on leivontaa melko paljon, joten kurssipaikalla on hyvä, että siellä on joko kaksi uunia tai yksi tehokkaampi uuni.
Ole yhteydessä ruoka-asiantuntijoihimme ja pyydä tarjous kurssista yhdistykselle tai ystäväporukalle.
Suvi Malin Uusimaa
Satu Nokkonen Häme ja Pirkanmaa
Jenni Kunnaala Häme ja Pirkanmaa
Hannele Veteli Kymenlaakso ja Etelä-Karjala