Kouluruoka kohtaa kulttuurin – Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi lasten ja nuorten lautasilla
Tervetuloa kuulemaan ja ideoimaan kuntien ruokapalveluille sopivaa Arctic Food Lab -menua!
Julkaisemme ammattikeittiöihin soveltuvat reseptit, joissa hyödynnetään monipuolisesti alueemme raaka-aineita – liha-, maito-, vilja-, kala- ja luonnontuotteita sekä kasviksia uudet ravitsemussuositukset huomioiden.
Tuodaan yhdessä alueemme ruokatuotteet esiin päiväkoti- ja kouluruokailussa sekä nostetaan esille suomalaista ammattikeittiöosaamista eurooppalaiselle yleisölle!
Tilaisuus on maksuton ja suunnattu kuntien ruokapalveluammattilaisille sekä avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.
Tilaisuus järjestetään Teams-etäyhteydellä. Osallistumislinkin saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen (tarkistathan tarvittaessa myös roskapostikansion).
Ohjelma (muutokset mahdollisia)
Klo 14.00–14.05 Tervetuloa! ruoka-asiantuntija Kaisa Myllykangas, Parasta paikallista pöytiin -hanke, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
Klo 14.05–14.30 Ruokakasvatuksella voi laajentaa lasten makutottumuksia, ruokakasvatuksen asiantuntija Aliisa Hyvönen, Ruukku ry
Klo 14.30–14.45 Suomalainen kouluruoka tutuksi eurooppalaiselle yleisölle, projektipäällikkö Niina Keränen, Arctic Food Lab/Oulu2026
Klo 14.45–15.00 Arctic Food Lab -menukonsepti ammattikeittiöille, ruoka-asiantuntija Topi Kumpulainen ja Kaisa Myllykangas, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Parasta paikallista pöytiin -hanke
Klo 15.00–15.15 Mitä sinä haluat nähdä ruokalistalla? Keskustelua ja toiveita
Tilaisuuden järjestää Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Parasta paikallista pöytiin-, Lähikalaa lautaselle- ja Luonnontuotteita pohjoisesta -hankkeet.