Paikallisten makujen juhla – ideariihi Savonlinnassa
Ravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, 57200 Savonlinna
Savonlinnan torilla vietettiin suomalaisen ruoan päivänä syyskuussa Paikallisten makujen juhlaa. Lähiruokateeman ympärille rakennettu Saimaa lautasella -hankkeen tapahtumapilotti houkutteli torille runsaasti tuottajia ja muita toimijoita ja oli myös yleisömenestys. Koko perheen tapahtumalla haluttiin nostaa paikallisen ruoan ja tuottajien arvostusta sekä tarjota tilaisuus kohdata lähiseudun tuottajia.
Savonlinnan alueen yrittäjiä, ruoan jatkojalostajia ja tuottajia kävi hakemassa oppia yhdestä Suomen suosituimmista sadonkorjuujuhlista, Skördefesten på Åland -tapahtumasta syyskuun puolessa välissä. Ahvenanmaalle on onnistuttu luomaan huippusuosittu tapahtuma, jossa lähiruoka, perinteet, lämmin tunnelma, vastuullisuus, uudet innovaatiot ja yhteisöllisyys yhdistyvät kaupallisesti kannattavasti.
Kutsumme sinut mukaan keskustelemaan ja ideoimaan vuoden 2025 ruokatapahtumaa Savonlinnan seudulle!
Mikä onnistui viimeksi, mitä pitäisi kehittää eteenpäin? Voitaisiinko asioita tehdä isommin? Olisiko Saimaalla innostusta järjestää alueen oma Skördefest? Tule mukaan tuomaan näkemyksesi ja vaikuttamaan!
Kokoonnumme tiistaina 29.10. työstämään yhdessä ideaa vuoden 2025 lähiruoka- ja sadonkorjuutapahtumasta Savonlinnan seudulle. Tule kertomaan, millaisen tapahtuman ja millaista näkyvyyttä ruoka-alamme tarvitsee.
Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen. Tervetuloa!
Lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan täältä!
Tilaisuuden järjestää Saimaa lautasella -hanke