Kalevalan päivän juhlamenussa maistuu Suomi
Juhlitaan yhdessä maamme makuja ja suomalaista ruokaketjua!
Helmikuun 28. päivänä vietetään Kalevalan ja suomalaisen ruokakulttuurin päivää. Juhlitaan yhdessä maamme makuja ja suomalaista ruokaketjua! Rouhea juuressalaatti, taikinakuoreen kääräistyt muikut sekä hempeät karpaloleivokset tuovat suomalaisen ruokakulttuurin kielelle.
Juureksista, järvikalasta ja marjoista koottu menu juhlii vastuullisia ruokavalintoja. Juuresten ja marjojen viehättävät värit kaunistavat kattauksen. Aistien lisäksi ne hellivät terveyttä.
Talvisaikaan parasta suomalaista sesonkiruokaa syntyy juuresten lisäksi sipulista ja kaaleista. Ne ovat myös edullisia.
Myös pakastemarjat tuovat lautaselle lisää väriä, makua ja vitamiineja.
Ostoskoriin lisää työpaikkoja
Kotimaiset valinnat tekevät hyvää kotimaiselle ruokaketjulle. Kulutusvalinnoilla vaikutetaan työllisyyteen.
On laskettu, että jos jokainen käyttäisi kuukausittain 10 euroa enemmän suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, Suomeen syntyisi vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa.
Kotimainen ruoka on myös muilta osin vastuullinen valinta. Meidän maanviljelijöillämme on sosiaaliturva, työterveyshuolto ja eläke kuten muillakin suomalaisilla. Eläinten ja ympäristön hyvinvointi ovat kotimaisen elintarviketuotannon arvoja.