Lampaanlihan suoramyynnin reunaehdot löytyvät oppaasta
Lihan suoramyyntiin liittyy monenlaista määräystä, jotka oppaassa ovat kootusti.
Lampaanlihan suoramyyntiin liittyy joukko viranomaismääräyksiä. Niitä ovat teurastettavien eläinten rekisteröinti ja merkintävaatimukset sekä käsittely, omavalvontasuunnitelma, lampaanlihan kuljettaminen ja kylmäketju, lampaanlihan suoramyynti, jossa teurastus voidaan toteuttaa eri tavoin ja näihin kohdistuu erilaisia viranomaisvaatimuksia, elintarvikehuoneiston ilmoittaminen, myyntitilassa huomioitavaa, elintarvikkeiden jäljitettävyys, pakkausmerkinnät sekä kotiteurastus omaan käyttöön.
Viranomaismääräysten lisäksi oppaassa on kuvattu ruhon paloittelu ruhonosien hintaesimerkein sekä kerrottu vinkkejä lampaanlihan maustamiseen. Tiedot on koottu Minustako lihan suoramyyjä? –oppaaseen, jonka ProAgria Etelä-Suomen lammastuotannon asiantuntijat ovat tehneet Lihasulan Säätiön tuella. Oppaan ovat koonneet Kaie Ahlskog, Johanna Rautiainen ja Outi Penttilä.
Opas on ladattavissa netistä.