MKN Ruokaneuvot
Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kasviskylläinen ruokavalio tekee hyvää terveydelle ja ympäristölle
Uusien ravitsemussuositusten mukaan kasvisten syöntiä tulisi lisätä 500–800 grammaan päivässä. Ota kasviskylläinen arki haltuun MKN:n...
Marita Suontausta
2 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokakasvatus
Lähikala kuuluu kaikkien lautaselle – herkullisesti, helposti ja terveellisesti
Tuore kala on noussut ravitsemuksen keskiöön. Uusissa ravitsemussuosituksissa kala saa entistä enemmän huomiota osana monipuolista...
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...
Satu Nokkonen
2 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot
Marjaleipä
Suomalaisen leivän tarina Kivisaaren Piapojauhojen savuaromia ja yönylisämpylöiden helppoutta.
Janita Kylänpää
2 min lukuaikaMediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· MKN Maisemapalvelut· MKN Yrityspalvelut· MKN Keskus· Tietoa meistä
Kestävän kehityksen linjaukset luotsaavat MKN toimintaa
Kestävän kehityksen linjauksemme toimivat strategisena työkaluna toimintamme edistämiseksi entistä kestävämpään, vastuullisempaan ja vaikuttavampaan suuntaan.
Christell Åström, Leena Lahdenvesi-Korhonen, Marita Suontausta, Susanna Winqvist, Terhi Ajosenpää
1 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...
Asta Asunmaa
3 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kuukauden lähikala -projektin päätös
Kuukauden lähikala -projektin päätti silakka.
Anna Kari, Janita Kylänpää
2 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus
Kuukauden lähikala silakka
Säilöttyä silakkaa tomaattikastikkeessaTarvikkeet:• 200 grammaa silakkafileitä• 150 grammaa paseerattua tomaattia• 30 grammaa rypsiöljyä• 20 grammaa etikkaa• 10 grammaa suolaa• Puhdistettuja lasipurkkeja,...
Janita Kylänpää, Anna Kari
2 min lukuaikaMediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· MKN Yrityspalvelut
Suosi kotimaista ruokaa itsenäisyyspäivänä – tuet suomalaista huoltovarmuutta
Kun katat arkena ja juhlapäivinä pöytään kotimaisia tuotteita, olet mukana ylläpitämässä suomalaista ruoantuotantoa ja varmistamassa,...
Helena Velin
1 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Keskipohjanmaan leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt nyt Keski-Pohjanmaalle. Keski-Pohjanmaalla leipää on leivottu niistä jauhoista, mitä kulloinkin...
Miina Aronen
2 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Keskisuomalainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu Keski-Suomen kaurapyöröillä. Länsi- ja Itä-Suomen leipäkulttuurit poikkeavat toisistaan, mutta Keski-Suomi on...
Mirja Pummila
2 min lukuaikaAjankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Eteläsavolainen leipäperinne
Suomalaisen leivän tarina jatkuu eteläsavolaisella rieskalla. Etelä-Savo tunnetaan erityisesti uuniruokien alueena. Jokaisessa talossa oli suuri...
Katja Rissanen
3 min lukuaika