MKN Ruokaneuvot

Kauraisia leipäsiä liinan päällä

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Keskisuomalainen leipäperinne

Suomalaisen leivän tarina jatkuu Keski-Suomen kaurapyöröillä. Länsi- ja Itä-Suomen leipäkulttuurit poikkeavat toisistaan, mutta Keski-Suomi on...

Mirja Pummila Mirja pummila

Mirja Pummila

2 min lukuaika
kaurarieskaa lautasella, koristeena persiljatupsu

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Eteläsavolainen leipäperinne

Suomalaisen leivän tarina jatkuu eteläsavolaisella rieskalla. Etelä-Savo tunnetaan erityisesti uuniruokien alueena. Jokaisessa talossa oli suuri...

Katja Rissanen Rissanen katja 2

Katja Rissanen

3 min lukuaika
Lohiperhoset

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus

Kuukauden lähikala on kirjolohi

Kirjolohi on hyvä valinta terveelliseen ruokavalioon, sillä se sisältää runsaasti hyödyllisiä rasvoja ja vitamiineja.

Janita Kylänpää Janita Kylänpää

Janita Kylänpää

4 min lukuaika
Kuhapata

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus

Lokakuun kuukauden kala on kuha

Kuha (latinaksi Sander lucioperca) on Suomessa ja muualla Euroopassa yleinen petokala, joka kuuluu ahvenkalojen (Percidae)...

Janita Kylänpää Janita Kylänpää
Anna Kari Anna kari

Janita Kylänpää, Anna Kari

3 min lukuaika
Kalamuistoja hauki

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot

Kalamuistoja etsimässä

Kalamuistoissa kalastus, ihana kesäpäivä ja omasta saaliista tehty ruoka ovat arvokkaita. Kuukauden Lähikala -hankkeen luotsaaja...

Anna Kari Anna kari

Anna Kari

4 min lukuaika
Hastarattu ahven ja Janita

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokakasvatus

Syyskuun kuukauden kala on Ahven

Ahven on monen herkkusuun suosikkikala!

Janita Kylänpää Janita Kylänpää

Janita Kylänpää

2 min lukuaika
20240616 105522

Maa- ja kotitalousnaiset· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit

Petäjäinen makuleipä

Pettua on käytetty nälkävuosina hätäravintona varsinkin Kainuun alueella. Parhain petunkeruuaika on kevät, jolloin pettu irtoaa...

1 min lukuaika
20240616 105522

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus

Kainuun petäjäinen makuleipä

Suomalaisen leivän tarina tuo esille pettuleivän. Nykypäivänä petun tekemisen perinne opettaa huoltovarmuudesta ja omavaraisuudesta sekä...

Kirsi Sahrman-Hauhia Kirsi Sahram Hauhia

Kirsi Sahrman-Hauhia

3 min lukuaika
Hyväntuulisia ihmisiä yhteisen pöydän ääressä ulkona_kuva_Johanna Kleemola

Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Järjestötoiminta· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· MKN Yrityspalvelut· Tietoa meistä

Syödään yhdessä Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.

Suomalainen ruoka on etuoikeus ja mitä parhainta yhdessä nautittuna. Maa- ja kotitalousnaiset (MKN) kannustaa juhlistamaan...

Helena Velin helena

Helena Velin

2 min lukuaika
Marja aroniajaadyke Kuva Kati Laszka

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot

Marja-aronia ja saskatoon ovat syksyn superfoodia

Älä jätä koristekasveina paremmin tunnettujen pensaiden marjoja pelkästään lintujen herkuiksi. Poimi vitamiinipommit talteen ja hyödynnä...

Satu Nokkonen Satu nokkonen netti

Satu Nokkonen

2 min lukuaika
Verileipa nettiin

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit

Verileipä

Suomalaisen leivän tarina esittelee verileivän. Perinteisellä verileivällä on monta nimeä ja Pohjois-Pohjanmaalla vereen tehty leipä...

Topi Kumpulainen Topi Kumpulainen 2x2

Topi Kumpulainen

1 min lukuaika
Omenat 2020

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Puutarha

Tuoremehuasemia eri puolilla Suomea

Tuoremehuasemat eri puolilla Suomea käynnistävät toimintansa omenasadon kypsyessä. Täältä löydät asemien yhteystietoja. Päivitämme sivua kun...

1 min lukuaika