Ruokavinkit

Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit
Ruokakulttuurikin on kulttuuria
Suomalaisen kulttuurin ja Kalevalan päivän kunniaksi keitellään keittoja ja haudutellaan patoja kotimaisista aineksista Maa- ja...


Marita Suontausta, Topi Kumpulainen
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokakasvatus
Lähikala kuuluu kaikkien lautaselle – herkullisesti, helposti ja terveellisesti
Tuore kala on noussut ravitsemuksen keskiöön. Uusissa ravitsemussuosituksissa kala saa entistä enemmän huomiota osana monipuolista...

Ajankohtaista· Ruokavinkit· Ruokatietopankki
Kotimainen kasvatettu kirjolohi ympäristöystävällinen ja terveellinen valinta ruokapöytään – ”kirjolohen kysyntä on hiljalleen kasvussa”
Kotimainen kasvatettu kirjolohi on ympäristöystävällinen, ravitseva ja monipuolinen valinta ruokapöytään. Suomessa tiukasti säädelty kalankasvatus yhdistää...

Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
Ohra on herkullinen ja järkevä valinta ruokapöytään
Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat kannustavat ottamaan kotimaisen ohran takaisin osaksi ruokavaliota. Lisäkeriisi kannattaa korvata ohralla...

Satu Nokkonen
2 min lukuaika
Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Ruokatietopankki· Ruokakasvatus
”Leipä miähen tiellä pitää, sanoo vanahat viisahat”
Suomalaisen leivän tarina on siirtynyt Etelä-Pohjanmaalle. Eteläpohjalainen reikäleipä on aikojen kuluessa hioutunut talouden pidon ja...

Asta Asunmaa
3 min lukuaika
Mediapankki· Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· MKN Yrityspalvelut
Suosi kotimaista ruokaa itsenäisyyspäivänä – tuet suomalaista huoltovarmuutta
Kun katat arkena ja juhlapäivinä pöytään kotimaisia tuotteita, olet mukana ylläpitämässä suomalaista ruoantuotantoa ja varmistamassa,...

Helena Velin
1 min lukuaika
Maa- ja kotitalousnaiset· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit
Petäjäinen makuleipä
Pettua on käytetty nälkävuosina hätäravintona varsinkin Kainuun alueella. Parhain petunkeruuaika on kevät, jolloin pettu irtoaa...

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit
Verileipä
Suomalaisen leivän tarina esittelee verileivän. Perinteisellä verileivällä on monta nimeä ja Pohjois-Pohjanmaalla vereen tehty leipä...

Topi Kumpulainen
1 min lukuaika
Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit· Puutarha
Tuoremehuasemia eri puolilla Suomea
Tuoremehuasemat eri puolilla Suomea käynnistävät toimintansa omenasadon kypsyessä. Täältä löydät asemien yhteystietoja. Päivitämme sivua kun...

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit
Tuoremehuasemat Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa
Omenasato on kypsymässä ja sadosta on paikoittain tulossa erinomainen. Hyödynnä satoasi monipuolisesti. Tuoremehuasemat valmistavat...

Anna Kari
1 min lukuaika
Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· Ruokavinkit
Tuoremehuasemat 2024 Keski-Suomessa ja lähialueilla
Omenat alkavat kypsyä ja tuoremehuasemat aloittelevat syksyistä toimintaansa. Tästä listasta löydät tiedossamme olevia Keski-Suomessa ja...

Mirja Pummila
2 min lukuaika
Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· MKN Ruokaneuvot· Ruokavinkit
Piimälimppu
Suomalaisen leivän tarina jatkuu. Tällä kertaa kohteena on Uusimaa. Uudellamaalla on herkuteltu piimälimpulla.

Suvi Malin
3 min lukuaika