Syysretken ihanat eväät
Maukkaat retkieväät maistuvat lyhyellä tai pitkällä retkellä
Suomessa metsää ja luontopolkuja löytyy lähes joka paikasta, eikä retkelle aina tarvitse lähteä kovin kauas. Monesta paikasta löytyy hienoja laavu- ja nuotiopaikkoja, joissa on usein valmiina polttopuut ja arina.
Retkieväät voi valmistaa jo kotona. Esimerkiksi keitto säilyy termospullossa tai ruokatermoksessa hyvin muutaman tunnin lämpimänä. Nuotiolla kokkailussa on kuitenkin oma tunnelmansa ja keittojen ja patojen valmistus onnistuu näppärästi varsinkin, jos kotona on jo tehty esivalmisteluja, kertoo Keski-Pohjanmaan ruoka- ja ravitsemusasiantuntija Niina Vihelä. Paista jauheliha ja sipuli valmiiksi ja pilko kasvikset. Pakkaa tiiviiseen pussiin tai rasiaan. Muista myös tarvittava vesi.