Webinaarisarjassa kutsutaan kuluttajia vaikuttamaan vesistöjen tilaan
2 min lukuaika
Kahdeksan webinaarin sarja alkaa 10.10.2018 ja viimeinen jakso esitetään ensi vuoden puolella 30.1.2019.
Uudessa ensi vuoden alkuun kestävässä verkkoseminaarisarjassa tarkastellaan kuluttajien mahdollisuuksia vaikuttaa vesistöjen tilaan. SYKEn asiantuntijat luotsaavat keskusteluja, joissa käsitellään muun muassa ruokavalion ja ruokahävikin vesistö- ja ilmastovaikutuksia sekä erilaisia vesiensuojelu- ja vesistökunnostustoimenpiteitä.
Kahdeksan webinaarin sarja alkaa 10.10.2018 ja viimeinen jakso esitetään ensi vuoden puolella 30.1.2019. Webinaareissa haetaan vastauksia monia askarruttaviin kysymyksiin kuten siihen, mikä kuormittaa vesiämme, miten kotitalouden ruokakorilla voi vaikuttaa vesistökuormitukseen, millainen on kestävä ruokavalio, millaista järveä kannattaa hoitokalastaa ja voisiko taimenen saada viihtymään puroa kunnostamalla.
Webinaarit ovat osa Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hanketta. Maa- ja kotitalousnaisten ja SYKEn koordinoiman vesistökunnostusverkoston yhteisen hankkeen päätavoitteena on tuoda kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hanketta rahoittaa ympäristöministeriö. Se on osa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.
Webinaarisarjan ohjelma on monipuolinen, ilmoittautuminen verkossa
Webinaarisarjan ohjelma on monipuolinen ja sisältää aiheita kestävästä ruokavaliosta luonnonmukaiseen peruskuivatukseen.
Webinaarit järjestetään keskiviikkoisin klo 10 ja ne ovat pituudeltaan noin 45 minuuttia. Ohjelmia voidaan katsoa myös jälkikäteen tallenteina.
Lisätietoja:
Tutkija Mirjami Kuoppala, Suomen ympäristökeskus SYKE, p. 0295 251 644, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
Ruoka- ja ravitsemusneuvonnan kehityspäällikkö Katja Pethman, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, p. 040 526 4619, etunimi.sukunimi@maajakotitalousnaiset.fi
Maiseman- ja luonnonhoidon kehitysjohtaja Leena Lahdenvesi-Korhonen, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, p. 040 523 5133, etunimi.sukunimi@maajakotitalousnaiset.fi
Linkkejä