Hygieniapassitesti
Hygieniapassi on osoitus hygieniaosaamisesta. Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti.
Hygieniapassi tarvitaan, jos
- työskentelee elintarvikehuoneistossa
- käsittelee pakkaamattomia elintarvikkeita
- käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita.
Hygieniapassia voi tarvita niin kahviloissa, catering-, elintarvike- tai maatilamatkailuyrityksissä kuin elintarvikemyymälöissä työskenneltäessä.
Hygieniapassista on hyötyä myös
- vapaa-ajan harrastuksissa, esimerkiksi kahvituksia tai muita tarjoiluja järjestäville
- nuorelle kesä- tai muun sesonkityön hakijalle.
Hygieniapassin saa osaamistestaajalta, kun testi on suoritettu hyväksytysti oikein. Osaamistestaajilla on Ruokaviraston myöntämä oikeus järjestää testauksia.
Järjestämme hygieniaosaamiskoulutusta ja -testejä
Järjestämme hygieniaosaamistestejä sekä hygieniaosaamiseen liittyvää koulutusta. Tarvittaessa räätälöimme koulutuksen yrityksesi henkilökunnan tarpeisiin. Testejä ja koulutusta järjestetään myös muille, kuten kesätöihin aikoville koululaisille ja opiskelijoille tai kouluille ja yhdistyksille.
Hygieniapassitestiin saapuminen
Hygieniapassitestiin saapuessa tarvitset kuvallisen, virallisen ja voimassa olevan henkilötodistuksen.
Testit ja koulutukset
Katso tulevat testipäivät tapahtumakalenterista tai kysy lisää testitilaisuuksista ja hygieniakoulutuksista lähimmästä piirikeskuksesta.
Hygieniapassikurssit
Asiantuntijamme, joilla on hygieniatestaajan oikeudet
Toiminnanjohtaja, Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaiset, MKN yritysasiantuntija – Neuvo KIKY -asiantuntija
Toiminnanjohtaja, järjestöpäällikkö, asiantuntija, ruokapalvelut
Asiantuntija, ruokapalvelut
ruoka-asiantuntija
Toiminnanjohtaja, elintarvike- ja yritysasiantuntija
Elintarvike- ja yritysasiantuntija
Ruoka-asiantuntija
Ruoka- ja yritysasiantuntija
Matkailu- ja ruoka-asiantuntija
Ruoka- ja yritysasiantuntija