Yritysverkostot - liity mukaan!

MKN on monissa elintarvike-, matkailu- ja hyvinvointialan yritysverkostoissa joko vetäjänä tai yhteistyökumppanina. Tutustu verkostoihin ja tule mukaan kokemaan yhteistyön voima!

Satoa
Satoa Kuopio Food Festivalin tunnelmia. Kuva: MKN Itä-Suomi

Verkostot aakkosjärjestyksessä

D.O. Saimaa

D.O. Saimaa on Suomen ensimmäinen, alueellinen alkuperä- ja laatumerkki. Merkin sloganissa mainittu hyvä tarkoittaa paitsi korkeaa laatua, myös positiivista vaikutusta ympäristöön, kulttuuriin, alueen elinvoimaisuuteen ja yhteiskuntaan. D.O. Saimaa -merkittyjä tuotteita tai raaka-aineita käyttävät kuluttajat, ravintolat ja jälleenmyyjät tietävät tekevänsä hyvän, eettisen ja vastuullisen valinnan.

Designation of Origin Saimaa eli D.O. Saimaa -merkin käyttöoikeutta voidaan hakea Saimaan alueen tuotteille, jotka täyttävät merkin käytölle asetetut vaatimukset. Ravintolat voivat liittyä D.O. Saimaa We Support -yhteistyöverkostoon, mikäli ne tarjoavat riittävästi alkuperämerkittyjä D.O. Saimaa -tuotteita.

https://dosaimaa.fi/hae

Etelä-Savon ruokaklusteri – South Savo Food Cluster

Etelä-Savon ruokaklusteri – South Savo Food Cluster on ruoka- ja elintarvikealan toimijoiden ja yritysten verkosto. Ruokaklusteri perustettiin vuonna 2022 vahvistamaan maakunnan yhteen hiileen puhaltavaa ruoka-alan kehittämistyötä. Ruoka-ala on merkittävä toimiala Etelä-Savossa. Lähes joka viides toimipaikka on ruoka-alalla, ja ruoka on metsän ja veden ohella yksi maakunnan kehittämisen kärjistä. Ruokaklusterin tärkeänä tehtävänä on myös Etelä-Savon ruoka-alan osaamisen ja näkyvyyden edistäminen kansallisesti sekä EU-kumppanuusverkostoissa.

https://www.foodclustersouthsavo.fi/

Green Care Itä-Suomi 

Green Care Itä-Suomi toimii Pohjois-Karjalan, Etelä-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon alueella. Green Care Itä-Suomi on Green Care -hyvinvointipalvelualan aktiivinen kehittäjä, jonka jäseninä on Green Care sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja matkailupalveluja tuottavia yrityksiä, kehittäjiä, kouluttajia ja tutkijoita. Verkosto tekee tunnetuksi Green Care -toimintaa, välittää tietoa ja osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun osana Green Care Finland ry:n toimintaa. Verkosto/aluejaosto tarjoaa myös vertaistukea, yhteistyökumppaneita ja verkostoitumisen mahdollisuuksia. 

https://www.facebook.com/gcitasuomi

https://www.gcfinland.fi/yhdistys/aluetoiminta/green-care-ita-suomi/

Kainuussa tuotettu 

Kainuussa tuotettu -merkki on Kainuun alueen yhteinen merkki, joka kertoo puhtaasta kainuulaisesta luonnosta ja siellä kasvaneista raaka-aineista, jotka jalostetaan paikallisella osaamisella korkeatasoisiksi tuotteiksi. Kainuussa tuotettu -verkostoon toivotetaan tervetulleiksi Kainuussa toimivat yritykset tai tuottajat, jotka valmistavat elintarvikkeita tai luonnontuotejalosteita kainuulaisista raaka-aineista. Kainuussa tuotettu -merkki on ProAgria / MKN Itä-Suomen koordinoima.

Lisätietoja Kainuussa tuotettu -merkistä ja verkostoon liittymisestä: Kirsi Sahrman-Hauhia

https://www.facebook.com/kainuussatuotettu/

Karelia à la carte 

Karelia à la carte on pohjois- ja eteläkarjalaisten elintarvike-, ravintola- ja matkailuyritysten verkosto, jossa yritykset tekevät yhteistyötä Karelia à la carte brändin alla ja ovat sitoutuneet toiminnassaan paikallisuuteen, karjalaisuuteen, vieraanvaraisuuteen ja luontoarvoihin. Verkosto on perustettu vuonna 1991. Tällä hetkellä verkostossa on mukana 85 yritystä.  Toimintaa koordinoi Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset ja yrittäjistä muodostettu valiokunta. 

https://kareliaalacarte.fi/

Taste Saimaa

Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy -titteli vuodelle 2024. Saimaan ainutlaatuista gastronomiaa ja kulttuuria juhlistetaan uudenlaisilla ruokaa ja kulttuuria yhdistävillä elämyksillä. Taste Saimaa on itäisen Suomen ruuan, kulttuurin ja perinteiden herkullinen liitto.

https://www.tastesaimaa.fi/

Taste Savo 

Taste Savo -verkosto on pohjoissavolaisten alkutuottajien, ravintoloiden sekä matkailu- ja elintarvikealan yritysten, yhdistysten ja kehittäjien aktiivinen verkosto. Verkostomme jäseniä yhdistää halu nostaa esiin paikallisia raaka-aineita, ruokaa ja juomaa ja pohjoissavolaista ruokakulttuuria sekä kehittää alaa vielä nykyistäkin vastuullisempaan ja kestävämpään suuntaan. Toivotamme myös uudet toimijat mukaan verkostoomme!

Verkoston toimintaa hallinnoi ja käytännön toimenpiteitä koordinoi MKN Itä-Suomi.

www.tastesavo.fi